Het nieuwe Formule 1 seizoen is inmiddels weer in volle gang en dus kunnen we ook weer een nieuwe game verwachten. Codemasters heeft vandaag F1 2016 officieel aangekondigd. De game verschijnt deze zomer voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Tegelijkertijd met deze aankondiging gaf men ook de eerste details over de game vrij.

Volgens Codemasters bevat F1 2016 de meest complete en meeslepende carrièremodus ooit uit de gehele franchise. De modus bestaat uit tien volledige seizoenen en belooft spelers dieper mee te nemen in de sport, zowel op als naast het circuit. Spelers kunnen een eigen avatar aanmaken, om vervolgens een team te kiezen waarvoor ze willen racen. Elk team heeft andere doelen en verwachtingen. Het is daarna aan jou om in de seizoenen erna de keuze te maken voor welke teams je wilt rijden en zo vul je dus je eigen carrière in.

Nieuw in F1 2016 is een speciaal upgrade-systeem voor je auto. Door credits te verdienen tijdens de trainingen, kwalificaties en races, kun je je wagen upgraden, om zo de concurrentie bij te kunnen benen. Dit systeem zorgt er volgens Codemasters voor dat naast het daadwerkelijke racen, ook alle zaken achter de schermen een stuk interessanter worden in dit nieuwe deel.

Verder staat F1 2016 in het teken van de herintroductie van de Safety Car en wordt, voor de eerste keer in de franchise, de Virtual Safety Car aan de game toegevoegd. Dit, in combinatie met nog meer features die de komende tijd worden onthuld, zorgt voor de meest complete F1 ervaring, aldus de ontwikkelaar.

In de onderstaande galerij kun je de eerste screenshots van F1 2016 bekijken. De game komt deze zomer uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar een exacte releasedatum werd niet gegeven.