Overwatch
Ik schrok er zelf toch wel een beetje van, maar dan in positieve zin. Overwatch, de shooter van Blizzard, lijkt afgaande op de inmiddels verschenen reviews een regelrechte hit te zijn. Eerlijk toegegeven, de game is enigszins langs mij heengegaan. Ik heb de komst van de game namelijk niet bijzonder goed in de gaten gehouden, maar nu de game eenmaal uit is en zo goed ontvangen wordt, ben ik erg benieuwd naar de ervaringen tot zover.

Overwatch verschijnt in een periode waarin ook games als Battleborn, DOOM en natuurlijk Uncharted 4: A Thief’s End zijn uitgekomen. Een drukke periode waarin jij als gamer wellicht een keuze moet maken uit één of misschien twee van de genoemde titels. Dat maakt het dus best een lastige keuze, want ze zijn stuk voor stuk op hun eigen manier erg geslaagd en vooral leuk om te spelen. Dat maakt de keuze echter misschien nog lastiger, want de variatie is alom aanwezig.

Voor Overwatch valt in ieder geval te pleiten dat de insteek anders is dan die van gekende franchises als een Battlefield en een Call of Duty. Zelfs met een shooter als DOOM kan je Overwatch nauwelijks vergelijken, waardoor de enige die in de buurt komt Battleborn is. Dat is echter ook wat kort door de bocht, want de games verschillen uiteindelijk nog dag en nacht van elkaar. In dat kader is Overwatch op dit moment wel de betere shooter, puur als we naar de cijfers kijken.

Wat ook gesteld mag worden is dat als je op zoek bent naar een frisse wind, dan heb je met Overwatch een uitstekende optie in handen. De game kent behoorlijk wat diepgang met al zijn personages waarbij je de optie hebt om allerlei eigenschappen en wapens aan te passen, om zo je eigen identiteit aan de gameplay toe te voegen. Overwatch is in dat opzicht een mooi product, maar laat ik er niet te diep op ingaan. Vanaf hier draag ik het stokje aan jullie over.

Vinden jullie Overwatch een ‘vreemde eend in de bijt’? Is Overwatch net de afwisseling op het juiste moment? Of wist je allang dat Overwatch zoveel potentie had? Vanuit mijn perspectief ben ik erg verrast, maar hoe zit het met jullie? Het kan ook zijn dat Overwatch voor jou een tegenvaller is; iedereen beleeft de game immers op zijn eigen manier. Met de recente release in ons achterhoofd is het dus een mooi moment om het eens over deze shooter te hebben.

Laat hieronder vooral weten of je de game in huis hebt gehaald. Indien dat het geval is, dan ben ik erg benieuwd naar je mening over het uiteindelijke resultaat. Heb je juist punten van kritiek, dan horen we dat natuurlijk ook weer graag. Maak er een mooie onderbouwde reactie van en plaats deze hieronder.