Elex_KeyArtFinal_x
Piranha Bytes en Nordic Games hebben vandaag wat meer details gedeeld over ELEX, een game waarvan we het bestaan reeds afwisten, maar waar we tot op vandaag nog heel weinig details over hadden gehoord. Inmiddels heeft men echter de officiële website gelanceerd, waarop je heel wat informatie kan terugvinden.

Dat het spel de sciencefiction toer zou opgaan, wisten we al, maar dankzij de website komen we ook te weten dat het spel zich zal afspelen in een post-apocalyptische wereld waarin magie en mechs (gigantische robots) een belangrijke rol zullen spelen. Het verhaal speelt zich af op de technisch zeer geavanceerde planeet Magalan. De bewoners van deze planeet hebben heel wat te verduren gekregen, want door een meteorieteninslag ontstond er plots een nieuw chemisch element: Elex. Deze stof kan voor heel wat doeleinden gebruikt worden en dat is dan ook waar het verhaal zich op zal focussen.

Men liet bovendien ook weten dat de game een enorm uitgebreid aanbod aan wapens zal bevatten gaande van bogen en zwaarden tot plasmageweren en vlammenwerpers. Reken daarbij ook nog eens de mogelijkheid om magie te gebruiken op oneindig veel manieren en je kan alvast op een enorm uitgebreide game rekenen. Bovendien ben je niet gebonden aan een specifieke class, aangezien je verscheidene mentoren kan overhalen om jou les te geven.

ELEX verschijnt op de PS4, Xbox One en PC, maar een releasedatum is nog niet bekend.