gt-sport
Enkele afbeeldingen die de campagne modus in beeld brengen en verschenen op de GTPlanet fora doen suggereren dat Gran Turismo Sport geen offline campagne zal bevatten.

Dat GT Sport niet beschouwd moet worden als een volwaardige sequel, dat wisten we reeds uit eerdere berichten, maar dat de game vermoedelijk over geen offline campagne zal beschikken werd door de ontwikkelaars nooit eerder vermeld. Een echte verrassing is het niet, aangezien director Kazunori Yamauchi ooit de onderstaande uitspraak deed:

“The old days, when the games were offline, the experience was defined by what’s on the disc. You had a distinction between a Prologue and a full GT, it was very stark. When the game becomes more of an online connected experience, that distinction blurs. This will be much more than a Prologue type experience.”

Volgens de afbeeldingen zou de campagne bestaan uit een Beginner’s School, waarin je lessen kan volgen om te leren rijden, een Circuit Experience dat je moet helpen om de tracks te leren kennen, Mission Challenge waarbij je een bepaald doel moet voltooien afhankelijk van de challenge die je krijgt en Racing Etiquette.

Dat lijkt een vorm van voorbereiding op een online segment, want de klassieke Gran Turismo modus met de welbekende Sunday Cup en meer zijn mogelijk niet aanwezig. Officieel heeft men nog geen duidelijkheid gegeven, maar gezien hierover niets is aangekondigd en deze klassieke features ook niet op de screenshots te zien zijn – wat dé Gran Turismo modus laat zien – wekt dat de indruk dat men dat voor nu overslaat.

Er is dus wel enige vorm van een campagne, maar die lijkt af te wijken van wat je eigenlijk van Gran Turismo gewend bent. Wellicht tijdens de E3 meer informatie.