sokker_684x280

10 juni is voor onze Nederlandse voetballiefhebbers een dag waarop we er weer even op worden gewezen dat wij er niet bij zijn. Dan doelen we natuurlijk op het EK voetbal wat op deze datum van start gaat, maar gelukkig heeft Wargaming hier een mooi alternatief op bedacht. Vanaf precies dezelfde datum wordt er in World of Tanks namelijk een maand lang een voetbaltoernooi georganiseerd.

Als je geen zin hebt om voetbal te kijken, maar je bent wel fan van World of Tanks, dan heb je dus alsnog iets om naar uit te kijken. Je speelt hier telkens potjes van drie tegen drie waarbij het de bedoeling is dat je als team binnen zeven minuten de meeste doelpunten scoort. Gedurende dit evenement worden er tevens speciale tanks beschikbaar gesteld, zoals de T-62a Sport met een extra garage slot.

Dit toernooi zal worden gehouden in drie verschillende stadions en dat zijn: de Himmelsdorf Arena, het Stade Eiffel en Old Tankford, vooral die laatste is een mooie verwijzing naar het stadion van Manchester United (Old Trafford). Spelers krijgen ook flink wat emblemen en vlaggen tot hun beschikking om hun eigen tank aan te passen naar het land waarvoor zij willen uitkomen.

Je kan je vanaf vandaag registreren voor dit online toernooi en de vier beste teams verdienen uiteindelijk een Premium account voor één jaar. Samen met de aankondiging van dit toernooi is er tevens een korte teaser vrijgegeven, check die hieronder.