Knipsel
Wat stilletjes heeft Microsoft gisteren een prijsverlaging doorgevoerd voor de Xbox One. Een kaal model is namelijk gezakt naar een bedrag van €299.- en de modellen met een game en/of grotere harde schijf hebben een nieuwe prijs gekregen vanaf €329. Daarmee zijn veel Xbox One edities tegen een lagere prijs te verkrijgen dan een PlayStation 4.

Wat nader onderzoek leert ons dat een kale Xbox One zelfs voor €266.- te verkrijgen is bij Bol.com daar waar een kale PlayStation 4 minimaal €340.- kost. Dat verschil is dus behoorlijk fors te noemen, maar we moeten hier wel tegenover plaatsen dat Sony nog ‘oude’ prijzen hanteert.

Microsoft is met haar Xbox One puur op financieel vlak nu aanzienlijk aantrekkelijker en dus is het aan Sony om hierop te antwoorden. De PlayStation 4 gaat erg lekker momenteel, maar met een wereldwijde prijsverlaging voor de Xbox One die nu ook echt goed betaalbaar is voor de gemiddelde consument, kan het zijn dat de verkopen meer gelijk trekken.

Het is overigens opvallend dat Microsoft zo vlak voor de E3 de prijs naar beneden bijstelt, wat eventueel kan betekenen dat ze de oude voorraad willen opruimen, omdat er een nieuw model aan zit te komen. Volgens geruchten is Microsoft van plan om dit najaar namelijk een Xbox One Slim te introduceren.

Aan de andere kant is Sony nog stil, maar misschien dat ze op korte termijn en/of anders tijdens de E3 antwoord geven door de prijs van de PlayStation 4 naar beneden bij te stellen. Een ander opvallend feit is dat Microsoft met de Xbox One tegenover de launch prijs echt enorm gedaald is. Sony daarentegen heeft het een stuk rustiger aan gedaan.