original
Hoewel de ondersteuning voor de PlayStation Vita hier in het Westen inmiddels flink tanende is, is de handheld in zijn thuisland Japan nog steeds behoorlijk populair. Zelfs zo populair dat er daar inmiddels ruim vijf miljoen exemplaren verkocht zijn, zo is nu bekendgemaakt. In de periode vanaf 23 mei tot 29 mei zijn er 14.956 units over de toonbank gegaan, waardoor deze mijlpaal werd bereikt.

Sony zelf is enigszins terughouden wat betreft het bekendmaken van de wereldwijde verkoopcijfers, maar de algemene aanname is dat er globaal gezien zo’n twaalf miljoen PS Vita’s verkocht zijn. Hoewel dit géén accuraat aantal is, is het dus wel duidelijk dat de PS Vita het meeste succes boekt in Japan. Daar krijgt de handheld ook betere ondersteuning, want daar verschijnen nog steeds succesvolle games.

Met de dalende ondersteuning blijft het echter de vraag hoeveel leven er daadwerkelijk nog in de PS Vita zit, die bovendien bijna zijn vijfde verjaardag mag gaan vieren. Dat is voor de handheld ondanks de weinige releases de laatste tijd een heugelijk jubileum.