10_gtavpc_03272015
GTA V heeft tot op heden geen singleplayer DLC gekregen, maar dat neemt niet weg dat daar af en toe iets interessants over te melden valt. Leden van GTAForums zijn namelijk op onderzoek uitgegaan en daarbij stuitte ze op de online portfolio van Adrian Page, een artist die al sinds 2011 bij Rockstar werkzaam is.

Daar hebben zij een aantal screenshots van GTA V gevonden, tevens vonden ze enkele screenshots van finale builds van Liberty City, de stad van Grand Theft Auto IV. Eén screenshot viel hierin op, want dit was namelijk het park uit Liberty City dat nagemaakt is in de engine van GTA V. Dat is natuurlijk interessant, want het kan zomaar een experiment geweest zijn, het kan ook zijn dat er op een bepaald punt gewerkt werd aan een Liberty City uitbreiding voor GTA V.

Reden tot speculeren geeft het in ieder geval, want zou er op een bepaald moment binnen Rockstar het idee geweest zijn om deze stad in z’n geheel terug te brengen als DLC voor GTA V? Dat zou niet verkeerd zijn, toch?

Iets wat overigens nog altijd kan gebeuren al lijkt het nu rijkelijk laat om alsnog DLC voor de singleplayer uit te brengen. Liberty City als DLC voor GTA Online uitbrengen lijkt hierin wat logischer, al kan je ongetwijfeld ook voorstellen dat dit tijdens de ontwikkeling is geschrapt om verdere uitstel van de game te voorkomen.

De betreffende screenshots hieronder. De bovenste is Liberty City in de GTA V engine en daaronder Liberty City uit GTA IV.
liberty-city-GTA-V-DLC-screenshot-2
liberty-city-GTA-V-DLC