Enkele weken na de release van Grand Theft Auto V kwam Rockstar met Grand Theft Auto Online, het multiplayer gedeelte van de game. De ontwikkelaar bleek hiermee goud in handen te hebben, want al sinds de lancering is Grand Theft Auto Online mateloos populair. Niet zo gek dus dat het nog altijd erg goed wordt ondersteund door Rockstar, met geregeld nieuwe updates en content. Toch zal de online modus niet altijd zo levendig blijven als dat het nu is.

Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, heeft namelijk gezegd dat Grand Theft Auto Online “niet permanent” is. Hij legde uit dat het grote succes van GTA Online wel iets zal matigen, aangezien het in oktober al drie jaar bestaat. Het is ook nooit de bedoeling van Rockstar geweest dat het permanent zou zijn. Sterker nog, volgens Zelnick is het belangrijk dat het dat niet is. Zijn exacte woorden luidden als volgt.

“We do expect GTA Online’s results to moderate because October will be three years since we released it. Not only was it not our intention that GTA Online was permanent, but it’s important that it not be permanent. We have to rest the franchise at some point.”

Het vervelende is alleen dat we het met die uitspraak moeten doen, want Zelnick trad verder niet in detail over wat er met “niet permanent” bedoeld wordt. Het lijkt ons echter aannemelijk dat het puur om de ondersteuning gaat en dat we in de toekomst geen grote updates meer voor Grand Theft Auto Online krijgen. Wanneer dat punt eventueel bereikt wordt is ook nog onduidelijk, maar voorlopig hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Volgende week komt er immers weer een nieuwe, grote update voor GTA Online.