Knipsel
De video-editor op de PlayStation 4, SHAREfactory, heeft na een lange tijd weer een update gekregen en deze voegt in het kort Track 2, een green screen en maximale export tijd verbetering toe. Het komt er simpelweg op neer dat er meer functionaliteiten zijn toegevoegd, waardoor het nog meer opties biedt om mooie video’s te maken.

Met de Track 2 feature kan je nu een tweede gameplay video uit je galerij toevoegen aan de huidige edit, waardoor je video’s in een video kunt plaatsen. Ook is het hiermee mogelijk om video’s naast elkaar te plaatsen voor bijvoorbeeld een vergelijking en uiteraard is het mogelijk om hier nog additionele effecten aan toe te voegen om het af te maken.

De green screen functie is een toevoeging die ligt bij een groene of een witte achtergrond, waardoor je via de Chroma-key effecten je video’s kunt laten doen lijken alsof het een livestream is met geanimeerde achtergronden.

Voor gebruikers die elke keer tegen de tijdslimiet van de video’s aan het aanhinken waren is er ook goed nieuws, want je kan nu video’s tot 60 minuten maken in SHAREfactory. Tevens is het mogelijk om video’s op de achtergrond te exporteren, terwijl je navigeert in het hoofdscherm van de PlayStation 4. Verder is de Move Clip functie verder vergemakkelijkt in gebruik, dit naar aanleiding van community feedback.

Dan zijn er nog wat andere kleine verbeteringen dan wel toevoegingen, zie het lijstje hieronder:

  • Text layers can now rotate
  • 2 new music tracks
  • 15 new filter effects
  • Video Commentary clips are now saved to the Capture Gallery for easier access and reuse in multiple projects
  • Trim Lock feature making it easier to trim clips while not altering the overall length of your project