OW
Nu weet Blizzard het veelal goed voor elkaar te krijgen om het sociale leven van een gamer in een klein hoekje te drukken. Kijk bijvoorbeeld naar World of Warcraft, Starcraft en zelfs de oudere delen van Warcraft. Nog één level, en dan ga ik slapen! Met als gevolg dat menig gamer de zon weer op ziet komen. Nu is dat bij sommige gamers ook het geval bij het spelen van Overwatch. Nog één potje dan.

Overwatch ligt nog maar net in de winkelschappen en weet erg goed te presteren. Zo goed dat Overwatch weet te domineren in de UK Charts en met stipt op nummer één komt te staan. Is de game echt zo goed? Weet Overwatch de speler dan echt zo goed bezig te houden? Het antwoord lijkt – kijkend naar de prestatie waar we zo meer over vertellen – heel erg duidelijk te zijn. De game domineert niet enkel in de verkopen, maar ook bij de gamers thuis!

De servers van Overwatch zijn nog maar sinds 23 mei online, tal van spelers zijn verantwoordelijk voor menig uur speeltijd, maar er is één speler bij, bij wie dit een obsessie is geworden. Zo heeft Twitch streamer FenderellaKN het voor elkaar gekregen om in deze korte tijd genoeg experience punten binnen te halen om level 100 te behalen. Dit heeft de streamer onlangs met vrienden weten te vieren.

Overwatch Hanzo

Met een stream van ruim 15 uur – wat slechts een gemiddelde speelduur is bij de speler – is via het archief van Twitch te zien hoe deze speler dit uitzonderlijk hoge level weet te bereiken. Level 100 zal rond de 15 uur en 35 minuten behaald worden.

Overwatch kent op dit moment geen maximum level om te behalen. Het feit dat iemand nu al dit niveau heeft weten te bereiken is hoe dan ook al een prestatie op zichzelf. Zoals aangegeven heeft deze speler in de stream al ruim 15 uur erop zitten, wat voor de speler slechts een gemiddelde speelduur blijkt. Tijdens een Ask Me Anything op Reddit heeft de speler laten weten rond de 13 uur per dag te spelen. In totaal heeft hij ruim 92 uur inlogtijd geregistreerd staan met een win ratio van 51 procent – zoals te zien op MasterOverwatch – en hij heeft inmiddels meer dan 770 rondes gespeeld.

Wij zijn bij dezen dan eigenlijk best benieuwd hoeveel uur jullie erop hebben zitten en welk level er inmiddels behaald is. Onze mening over deze titel zal vanavond te lezen zijn in de review.