Electronic Arts brengt dit jaar twee grote shooters uit, namelijk Battlefield 1 en Titanfall 2. Men heeft al eens aangekondigd dat beide shooters dit najaar zullen verschijnen en dat de uitgever er geen problemen mee heeft om twee shooters binnen korte tijd te lanceren. EA heeft nu echter aangegeven hoe dicht de releases bij elkaar liggen en dit is best opvallend. Er zitten namelijk slechts drie weken tussen de release van Titanfall 2 en Battlefield 1.

De releasedatum van Battlefield 1 ligt in ieder geval al vast. De shooter van DICE is vanaf 21 oktober te koop. EA heeft nu alleen gezegd dat Titanfall 2 maar drie weken van die release af ligt, maar of de game voor of na Battlefield 1 uitkomt werd niet gemeld. Hoe dan ook zal het erop neerkomen dat Titanfall 2 tussen 30 september en 11 november uitkomt. Deze laatste datum is dan weer één week na de release van Call of Duty: Infinite Warfare, welke op 4 november verschijnt.

Kortom, wat de precieze releasedatum van Titanfall 2 ook zal worden, het wordt dit najaar een drukke tijd als het gaat om shooters. Misschien dat we later deze maand meer duidelijkheid krijgen, want tijdens EA’s eigen evenement voorafgaand aan de E3 zal er meer bekend worden gemaakt over Titanfall 2.