In 2013 introduceerde EA een gloednieuwe game engine genaamd ‘Ignite’. Deze engine werd vervolgens gebruikt voor alle EA Sport games voor de huidige generatie consoles, met uitzondering van Rory McIlroy PGA Tour. Het lijkt er nu echter op dat EA volledig van de Ignite engine af gaat stappen. Verschillende bronnen hebben namelijk aan Game Informer gemeld dat FIFA 17 op de Frostbite engine zal draaien.

De Frostbite engine is gemaakt door ontwikkelaar DICE en wordt onder andere gebruikt voor de Battlefield games en Star Wars Battlefront, maar ook voor games als Need for Speed en Mirror’s Edge Catalyst. Als we de bronnen mogen geloven maakt de FIFA franchise dit jaar de overstap van Ignite naar Frostbite. Andere series van EA Sports (Madden NFL, NHL en NBA Live) zouden dit jaar nog wel gebruik gaan maken van Ignite en zullen in de komende jaren de overstap naar Frostbite maken. Rory McIlroy PGA Tour, een game die vorig jaar uitkwam, draaide dus ook al op de Frostbite engine.

Voorlopig blijft dit nog een gerucht en zullen we de officiële onthulling van FIFA 17 af moeten wachten om te zien of de game daadwerkelijk gebruikmaakt van de Frostbite engine. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan zijn we erg benieuwd wat voor effect dit gaat hebben op de game. We weten namelijk dat de engine in staat is om prachtige beelden op het scherm te toveren, zoals bij bijvoorbeeld Star Wars Battlefront. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte.