ps4k
De E3 nadert nu met rasse schreden en daar zullen zowel Sony als Microsoft zeer waarschijnlijk een nieuwe versie van hun huidige consoles aankondigen. Wellicht dat deze beide ‘nieuwe consoles’ dan nog dit najaar zullen verschijnen. Wat dit zal betekenen voor de huidige versies van de PS4 en Xbox One moet nog blijken, al heeft Microsoft hier een eerste strategische zet geplaatst. Althans, dat lijkt zo.

Zoals je hier afgelopen week hebt kunnen lezen is de Xbox One op dit moment namelijk flink goedkoper geprijsd dan de PS4. Hoewel de PS4 inmiddels een flinke voorsprong heeft opgebouwd in het aantal verkochte exemplaren, blijft het interessant om te zien of Sony hier nog op gaat reageren. Sony ziet de PS4 immers als ‘The Biggest Club’ en het lijkt ons aannemelijk dat Sony dit voorlopig ook zo wil houden. Daarom zullen de feestdagen in het najaar ditmaal nog belangrijker worden, zeker wanneer er vermoedelijk twee verschillende versies van de PS4 beschikbaar zullen zijn.

Als dit zo blijkt uit te komen, dan lijkt het voor de hand te liggen dat de ‘nieuwe PS4’ een hoger prijskaartje omgehangen krijgt dan de adviesprijs van de huidige console. Niet iedereen die tegen die tijd, bijvoorbeeld als cadeau voor de feestdagen, een nieuwe console gaat kopen zal dan meer willen betalen. Men zal dan natuurlijk gaan kijken naar welke console het meest voordelig geprijsd is. Daarom zou het voor Sony niet gek zijn om op termijn de prijs van de huidige console opnieuw te verlagen.

Op korte termijn geldt echter dat de Xbox One nu aanzienlijk aantrekkelijker is geprijsd dan de PlayStation 4. De kale console is via degelijke retailers bijna €80.- goedkoper en dat kan weleens doorslaggevend zijn voor consumenten die twijfelen tussen beide platformen. Sony kan hun huidige strategie aanhouden die erg succesvol is gebleken, maar met een concurrent die nu ver onder de huidige PlayStation 4 prijs zit, kan men ook weer niet te lang stilzitten, want anders gaan ze marktaandeel verliezen. Of dat daadwerkelijk zo gaat zijn is afwachten, maar het lijkt een logische voorspelling.

Wat Sony ook gaat doen, de naderende E3 is hier een mooi podium voor om hier eventueel meer over bekend te maken. Daarnaast is het natuurlijk afwachten of Sony de PS4K gaat aankondigen en wat voor effect dit op de prijs van het huidige PS4 model heeft. Wij zijn hier in ieder geval erg benieuwd naar, maar ook horen we jullie natuurlijk weer graag over dit onderwerp. Laat dat vooral hier weten en drop daarom je mening onder dit artikel.