Zoals de gemiddelde gamer waarschijnlijk wel zal weten komt er een nieuwe Call of Duty, namelijk Black Ops. Over het algemeen zijn de delen van Call of Duty of over de tweede wereldoorlog of over het heden. Blijkbaar vindt de huidige producer Treyarch het idee van de tweede wereldoorlog een beetje uitgemolken. Dit zullen sommige Call of Duty-spelers beamen. Daarom zal het volgende deel niet over de tweede wereldoorlog gaan maar over de Koude Oorlog.Β De typische Call of Duty singleplayer gameplay zal volgens Treyarch niet veranderd worden. Het enige wat er dus in feite aan verandert, is de story-line.

Dingen die je zal kunnen verwachten bij dit deel van Call of Duty zijn de veranderingen van de Special Forces, geheime operaties in plekken zoals Rusland en Vietnam en ongewone wapens zoals een kruisboog met een vizier. Ook zal de story-line verdeeld zijn over verschillende decennia’s. Dit wordt door sommige gezien als een voordeel, namelijk dat er veel verschillende missies zullen zijn. Door andere wordt dit juist weer met argusogen bekeken doordat ze denken dat de story-line onduidelijk en onoverzichtelijk zal worden.

Verder is de game pas gedemonstreerd voor een groep van journalisten van de grote gaming-magazines. EΓ©n van de missies die hierdoor bekend is geworden is een missie dat je in een verkenningsvliegtuig zit. Misschien klinkt dit wel bekend voor de Modern Warfare spelers aangezien je hier in een AC-130 zit en zo’n beetje alles wat beweegt zonder lampje neer moet schieten. Voor de rest zijn er nog meer missies en delen van de story-line bekend geworden. Deze kan je hier vinden.

Iets anders wat ook typisch is voor Call of Duty is natuurlijk ook het multiplayer gedeelte. Voor de hard-core gamers komt er misschien een multiplayer beta, volgens Josh Olin, de community manager van Call of Duty: World at war. Dit was wat hij heeft getweet:

An MP BETA is being considered – we’re aware of its popularity, and usefulness to World at War. That’s all I got at the moment…