Agents of Mayhem 1

Iedereen heeft wel eens van Saints Row gehoord. Lekker over-the-top actie, droge humor en plottwists welke je soms van mijlenver aan ziet komen en toch onverwacht zijn. De makers van Saints Row hebben dan ook keer op keer hun best gedaan om de speler te amuseren. Ook op moment van schrijven zijn zij druk bezig met een nieuwe game, welke in 2017 moet verschijnen.

Wij hebben al eerder laten weten dat er op verschillende plaatsen op het internet al sprake zou zijn van een gloednieuwe IP, genaamd Agents of Mayhem. Inmiddels heeft Deep Silver de aankondiging gedaan van deze nieuwe titel.

Agents of Mayhem – of beter, M.A.Y.H.E.M. (Multinational Agency for Hunting Evil Masterminds) – is een select groepje Super Agents onder leiding van de mysterieuze en no-nonsense Persephone Brimstone. Deze elite groep wordt op missie uitgezonden richting Seoul, Zuid Korea, om daar een stop te zetten tegen de kwaadaardige organisatie L.E.G.I.O.N. (League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations). Klinkt makkelijk zat, toch? Niet als je ook LEGION Minister Doctor Babylon’s duivelse luitenanten voor je kiezen krijgt die er alles aan zullen doen om MAYHEM’s agenten tegen te houden. Weer lekker over-the-top actie dus!

Natuurlijk zetten we weer voet in een open wereld met een uniek, origineel verhaal binnen een superhelden universum. Dit universum is tevens deel van het Saints Row universum waarin sommige elementen van het verhaal, symboliek, en ontwerp van de omgeving prima te weerleggen zal zijn. De bovenstaande trailer laat al een hoop humor en actie zien. Hoewel we nog heel even moeten wachten op werkelijke gameplay, laat deze video toch al zien uit welk hout de titel gesneden zal zijn.

Of de Agents of Mayhem succes zullen boeken in hun missie is nog maar de vraag. Maar één ding is zo goed als zeker; de missie zal niet zonder chaos en de nodige humor verlopen! In 2017 zal deze game moeten verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wat denken jullie? Is dit een titel om op het verlanglijstje te zetten? Laat het vooral weten nadat de onderstaande screenshots zijn bekeken.