Yooka Laylee
Hoewel de E3 nog een paar nachtjes slapen is, komen langzaamaan de eerste E3 2016 trailers uit. Zo heeft ook Playtonic Games een bijdrage aan de te verwachte trailergekte, namelijk een gloednieuwe trailer van het nieuwe spel; Yooka-Laylee.

Yooka-Laylee zal een echte ouderwetse adventure platformer zijn. Als het spel je doet denken aan de games van vroeger kan dat kloppen, het team van Playtonic Games bestaat namelijk uit ex-Rare medewerkers uit de tijd van Banjo Kazooie. Op een bepaald moment hebben zij zelf een studio gevormd en een Kickstarter campagne opgezet met de bedoeling deze game te kunnen ontwikkelen om zo een platformer naar current-gen consoles te brengen.

Playtonic Games heeft geprobeerd het gevoel van toen in een nieuw jasje te steken met Yooka-Laylee. Grootse kleurrijke werelden en vrolijke muziek zorgen ervoor dat het ernaar uitziet dat Playtonic Games daarin wel geslaagd is.

Yooka en Laylee zijn op zoek naar Pagies, zodat ze andere werelden kunnen helpen om zo de slechterik Capital B te stoppen. Die is er op uit om met alle boeken van deze werelden een winstmachine te maken, met slechte gevolgen van dien.

Met de verzamelde Pagies kan jij voor Yooka en Laylee nieuwe moves kopen om hun zo naar eigen inzicht aan te passen op jouw eigen speelstijl. Yooka en Laylee zullen daarom ook speciale vaardigheden hebben, zo zal Yooka vuur kunnen spuwen en kan hij een bal worden. Laylee zal Yooka kunnen optillen om zo met hem te vliegen, waardoor de variatie in gameplay volop aanwezig zal zijn en wat tevens nodig is om de slechterik te verslaan.

Yooka-Laylee zal in het eerste kwartaal van 2017 uitkomen voor de PlayStation 4.