Met de E3 2010 zo vlak voor de deur is iedereen eigenlijk de E3 2009 vergeten. Vele dingen werden aangekondigd vorig jaar in Los Angeles, onder andere de PSPgo en vele Playstation 3 exclusives. De persconferentie van Sony is nu precies een jaar geleden en je vraagt je nu misschien af waarom we deze aankondigingen herhalen.

Dat doen we omdat deze beloftes allemaal heel erg mooi waren, maar zijn ze ook daadwerkelijk uitgekomen? Een website genaamd Kotaku heeft onderzocht of Sony, Microsoft en Nintendo al hun beloftes van de E3 2009 wel waargemaakt hebben. Kotaku komt tot de conclusie dat Sony wel erg veel ambitieuze projecten heeft aangekondigd, maar deze lang niet allemaal heeft waargemaakt. Een hoop PSP games, MAG en de Playstation Move misten hun releasedatum. Sony beweerde vorig jaar ook dat er 35 PS3-exclusives zouden komen in 2009. Dit is bij lange na niet gehaald, Kotaku denkt dat het waarschijnlijk 35 PS3-spellen waren. Dit zijn dus geen exclusives. Verder had Kotaku ook commentaar op het feit dat Sony ieder jaar zegt dat dit het jaar van de Playstation 3 is.

De conclusie van Kotaku is dat Sony de persconferentie met de meeste fouten had. Dat is dus vooral te wijten aan het feit dat Sony niet kan vasthouden aan releasedata. Het gehele artikel is te lezen op de website van Kotaku. En dan is het nu weer tijd om ons te concentreren op de E3 2010, die over minder dan twee weken gaat beginnen. 2010, het jaar van Playstation.