E3 2009: Is Sony zijn beloftes nagekomen?

Met de E3 2010 zo vlak voor de deur is iedereen eigenlijk de E3 2009 vergeten. Vele dingen werden aangekondigd vorig jaar in Los Angeles, onder andere de PSPgo en vele Playstation 3 exclusives. De persconferentie van Sony is nu precies een jaar geleden en je vraagt je nu misschien af waarom we deze aankondigingen herhalen.

Dat doen we omdat deze beloftes allemaal heel erg mooi waren, maar zijn ze ook daadwerkelijk uitgekomen? Een website genaamd Kotaku heeft onderzocht of Sony, Microsoft en Nintendo al hun beloftes van de E3 2009 wel waargemaakt hebben. Kotaku komt tot de conclusie dat Sony wel erg veel ambitieuze projecten heeft aangekondigd, maar deze lang niet allemaal heeft waargemaakt. Een hoop PSP games, MAG en de Playstation Move misten hun releasedatum. Sony beweerde vorig jaar ook dat er 35 PS3-exclusives zouden komen in 2009. Dit is bij lange na niet gehaald, Kotaku denkt dat het waarschijnlijk 35 PS3-spellen waren. Dit zijn dus geen exclusives. Verder had Kotaku ook commentaar op het feit dat Sony ieder jaar zegt dat dit het jaar van de Playstation 3 is.

De conclusie van Kotaku is dat Sony de persconferentie met de meeste fouten had. Dat is dus vooral te wijten aan het feit dat Sony niet kan vasthouden aan releasedata. Het gehele artikel is te lezen op de website van Kotaku. En dan is het nu weer tijd om ons te concentreren op de E3 2010, die over minder dan twee weken gaat beginnen. 2010, het jaar van Playstation.

 1.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  haha ja dat eerste plaatje op die site hoe heet die game ook alweer? na de E3 eigenlijk geen 1 filmpje meer van gezien…
  Maar dit is toch eigenlijk met alles zo

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik geloof dat het dit jaar veel beter wordt 😀

 3.    1919 XP
  ddvos's avatar

  het is inderdaad zo dat sony altijd overdrijft ik heb daar niet zo veel problemen mee

 4.    473 XP
  mickje12's avatar

  Misschien dat ze niet alle beloftes zijn nagekomen, maar Sony heeft me ook zeker niet teleurgesteld.

 5.    954 XP
  patrickg's avatar

  @afca-yuri:
  The Last Gardian ofzo 😛

 6.    524 XP
  Glennps3's avatar

  wat maakt het uit ze hebben hun release gemist swat? en die 35 exclusives zullen ook nog wel komen.

 7.    220 XP
  salberts93's avatar

  Ik zie aan de reacties dat het inderdaad allemaal vergeten en vergeven is, maar t is toch iets dat je je effe achter de oren krabt als ze weer wat aankondigen.

 8.    130 XP
  michael's avatar

  Liever 10 fatsoenlijke exclusive games, dan 35 bagger games.

 9.    814 XP
  Josthemaster's avatar

  Ik hoop dat Sony al zijn beloftes nakomt,als dat niet zo is hebben ze een probleem,dan zijn te veel mensen teleur gestelt in Sony.
  Ik heb een zwaar vermoeden dat Sony de winnaar van de E3 2010 wordt.

 10.    81 XP
  bdalenoord's avatar

  En dit noemt men het fenomeen marketing. Het draait bij marketing om het trekken van de aandacht van de klanten, en dat doe je door bijzondere dingen te beloven, maar vaak maken bedrijven hun beloftes dan niet waar…

 11.    1562 XP
  dikked's avatar

  hoop dat ze binnenkort gaan vertellen wat we op de E3 mogen verwachten

 12.    515 XP
  Dead-M's avatar

  Niemand vind dit ook erg ofzo? :/
  kotakubheeft echt groot gelijk, elk jaar zegt Sony, én de fanboys net zo hard, DIT jaar wordt het jaar van de PS3! echt belachelijk. Kijken of ze dit jaar ook zeggen, 99%kans dat t wel zo is :’). Voorderest ben k allemaal wel vergeten wat ze zeiden.

  Ik zie wel of ze dit jaar iets aankondigen dat mij weer me PS3 aan laten zetten :’) :/