In 2011 organiseerde Activision voor het eerst Call of Duty XP, een speciaal evenement dat geheel in het teken stond van de populaire shooter franchise. Vandaag heeft de uitgever bekendgemaakt dat het evenement dit jaar voor de tweede keer zal worden gehouden in de vorm van Call of Duty XP 2016. Het event vindt plaats in Los Angeles en als we de eerste details zo lezen gaat Activision het groots aanpakken dit jaar.

Ongetwijfeld één van de belangrijkste zaken van Call of Duty XP 2016, is dat Activision en Infinity Ward tijdens het evenement de multiplayer van Call of Duty: Infinite Warfare gaan onthullen. Daarmee is dus gelijk bevestigd dat we komende week op de E3 alleen beelden van de singleplayer van de game gaan zien, aangezien men dus tijdens Call of Duty XP de multiplayer voor de allereerste keer zal gaan tonen.

Verder zijn er ook een hoop nieuwe dingen te spelen voor iedereen die naar Call of Duty XP 2016 gaat. Zowel de multiplayer als de Zombies modus van Call of Duty: Infinite Warfare zijn er speelbaar. Ook kunnen bezoekers voor het eerst zelf aan de slag met de multiplayer van Call of Duty 4: Modern Warfare Remastered en met het vierde en laatste DLC pakket van Call of Duty: Black Ops III.

Ook heeft de organisatie verschillende ‘live ervaringen’ in petto voor de bezoekers. Zo kun je tijdens het evenement paintball spelen op een locatie waar men de bekende map Nuketown heeft nagemaakt en kun je ‘Zombies Laser Tag’ spelen. Zelfs PlayStation VR is aanwezig, bezoekers kunnen via Sony’s virtual reality bril ervaren hoe het is om een vliegtuig uit Call of Duty: Infinite Warfare te besturen. Als laatste zal het Call of Duty Championship 2016, de grote finale van de Black Ops III eSports competitie van dit jaar, plaatsvinden tijdens Call of Duty XP.

Call of Duty XP 2016 wordt van 2 tot en met 4 september gehouden in Los Angeles. Tickets zijn vanaf aanstaande zaterdag hier te koop. Hieronder kun je nog de aankondigingstrailer van het evenement bekijken.