Nadat er al verschillende geruchten over de game ontstonden, heeft Warner Bros. het bestaan van Injustice 2 nu officieel bevestigd. De vechtgame is, niet geheel verrassend, in ontwikkeling bij NetherRealm Studios en verschijnt in 2017 voor de PlayStation 4 en Xbox One. De eerste trailer voor de game kun je onderaan dit bericht bekijken.

Tegelijk met deze aankondiging zijn ook de eerste details bekendgemaakt. Injustice 2 bevat een groot aanbod aan bekende DC superhelden en super-villains. Volgens NetherRealm is het roster van personages zelfs het grootste ooit in een vechtgame. Naast gebruikelijke personages als Batman, kun je in dit nieuwe deel ook aan de slag met onder andere Supergirl, Gorilla Grodd en Atrocitus.

Ook de gameplay is verder uitgebreid ten opzichte van Injustice: Gods Among Us. In deze sequel kun je namelijk gear voor de personages unlocken, waarmee je hun uiterlijk dus aan kan passen. Naar verluidt hebben verschillende gear onderdelen echter ook invloed op de vaardigheden van de personages, maar hoe dit precies in zijn werk gaat is nog niet duidelijk.

De arena’s in Injustice 2 hebben een “geëvolueerde schaal”, hoewel het nog niet bekend is hoe dit tot uiting komt in de game. Enkele locaties die in de game zitten zijn Metropolis, Gotham City en Atlantis. Het verhaal van Injustice 2 gaat verder waar het origineel ophield en draait nog steeds om de strijd van Batman en co tegen iedereen die het regime van Superman wil herstellen. In het verhaal krijgen spelers te maken met een “nieuwe dreiging”, die het bestaan van de planeet in gevaar brengt.