DXMD_Artwork_DXU-Adam_Jensen_Arm-02_08_1465383534.06.20161

Als we het over Deus Ex hebben, dan gaat het de laatste tijd natuurlijk over Deus Ex: Mankind Devided, het nieuwe deel wat eraan zit te komen. Ditmaal hebben we wederom informatie over Deus Ex voor je, maar nu van een hele andere orde. Square Enix is namelijk een samenwerking aangegaan met het bedrijf Open Bionics. Zij maken via 3D print bionische armen voor mensen bij wie de armen geamputeerd zijn. Het speciale hieraan is nu dat de uitgever in samenwerking met dit bedrijf aan bionische armen werkt, geheel in de stijl van Deus Ex.

Wat dit momenteel voor resultaat oplevert kan je hieronder al bekijken. Vooral de video laat je hier meer van zien waarbij ook nog eens interessante informatie gegeven wordt over dit project. Zo wordt er onder andere ook samengewerkt met de bedrijven Intel en Razer, daarnaast zullen de files die door het ontwerpteam gebruikt worden open-source zijn.

Dit houdt in dat je deze documentatie gratis kunt downloaden, waarna je met een eigen 3D printer zelf bionische armen in de stijl van Deus Ex kunt maken. Hiernaast werkt Razer ook nog aan een virtual reality camera waarmee mensen, bijvoorbeeld op de E3 en op de Gamescom, zelf kunnen ‘ervaren’ hoe het is om prothetische ledematen aangemeten te krijgen.