Zoals eerder aangekondigd werd, heeft ontwikkelaar Bungie vanavond de ‘Rise of Iron’ uitbreiding voor Destiny onthuld. Naast dat men een spectaculaire trailer voor de DLC toonde, zijn er ook behoorlijk wat details bekendgemaakt, waardoor we nu in grote lijnen weten wat we aan nieuwe content voor de game kunnen verwachten. In dit bericht kun je alle informatie vinden die werd vrijgegeven, evenals het getoonde beeldmateriaal.

Rise of Iron zal een hoop nieuwe content aan Destiny toevoegen. Zo bevat de uitbreiding een geheel nieuwe verhalende campaign met nieuwe quests om te voltooien. Het verhaal draait om de Plagueland, een zone die in quarantaine is. Splicers breken echter door de muren heen en hebben “verboden technologie” gevonden die goed is voor eindeloze macht. De technologie heeft ‘SIVA’ en hiermee hebben de Splicers het gebied naar hun hand gezet en zichzelf in een soort machines veranderd. Spelers moeten het onder leiding van Lord Saladin, de laatst overgebleven Iron Lord, opnemen tegen de Splicers en hun zien te stoppen.

Spelers krijgen met de DLC ook toegang tot nieuwe armor, gear en gloednieuwe wapens. Verder bevat Rise of Iron een nieuwe Raid, die met in totaal zes mensen tegelijk gespeeld kan worden. Mensen die van competitieve actie houden kunnen ook nieuwe content verwachten. De uitbreiding komt namelijk ook met een nieuwe modus voor de Crucible, tevens kun je ook aan de slag op nieuwe maps. Om het af te maken kan je nog een nieuwe Strike, een verhoging van het Light level, nieuwe gebieden en nieuwe vijandelijke facties en bazen verwachten. Bungie heeft een makkelijk, schematisch overzicht vrijgegeven van wat de Rise of Iron DLC allemaal te bieden heeft en dat ziet er dan als volgt uit.

Zoals eerder al was gelekt, keert het populaire wapen Gjallarhorn weer terug met de Rise of Iron uitbreiding, maar dan in de vorm van de Iron Gjallarhorn. Om toegang te krijgen tot dit wapen, kun je de DLC pre-orderen. Door dit te doen kun je gegarandeerd met dit wapen aan de slag. Het is echter ook mogelijk om zonder pre-order aan de Iron Gjallarhorn te komen. Het voltooien van een in-game quest, wanneer Rise of Iron eenmaal beschikbaar is, zal ook toegang tot het wapen verschaffen. Bungie maakte overigens ook nog bekend dat de DLC op de PlayStation 4 nog speciale gear bevat.

De Rise of Iron uitbreiding voor Destiny zal op 20 september verschijnen en zal alleen op de PlayStation 4 en Xbox One uitkomen. De prijs ligt rond de dertig euro. Om het te kunnen spelen, moet je in het bezit zijn van Destiny, uitbreiding 1, uitbreiding 2 en Destiny: The Taken King. Mocht je de DLC alvast via de PlayStation Store willen pre-orderen, dan kan je dat hier doen. Voor meer informatie kan je op de officiële website terecht. Hieronder hebben we nog een hoop afbeeldingen van Rise of Iron, evenals trailers van de uitbreiding zelf en van de Iron Gjallarhorn. De afbeeldingen zijn niet allemaal van even goede kwaliteit, aangezien het rechtstreeks uit de livestream komt.

Rise of Iron – trailer

Iron Gjallarhorn – trailer