Funcom kondigde begin dit jaar Conan Exiles aan, een survival game die zich afspeelt in een open wereld, geheel rondom Conan the Barbarian. Toen de game werd aangekondigd kregen we een mooie trailer te zien, maar daadwerkelijke gameplay beelden ontbraken nog. Tot nu, want in de onderstaande video kan je de eerste fragmenten aan pre-alpha gameplay van Conan Exiles zien.

Conan Exiles draait volledig om overleven, bouwen en domineren. In de open wereld van de game moet je op dieren jagen om zo aan genoeg eten te kunnen komen. Ook moet je voorraden verzamelen, waarmee je wapens en een onderkomen kunt bouwen. Daarna kun je, alleen of samen met andere spelers, de wereld verkennen en het stukje bij beetje proberen te veroveren.

Conan Exiles is in ontwikkeling voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Het is de bedoeling dat de game op het laatstgenoemde platform een early access programma krijgt en dat moet aankomende zomer plaatsvinden. Op een later moment zal de volledige game ook op de consoles uitkomen.