Spelers van Street Fighter V wachten al behoorlijk lang op een Story modus, maar gelukkig is het wachten bijna voorbij. Capcom maakte onlangs al bekend dat de verhalende modus voor de vechtgame later deze maand zal verschijnen en nu heeft het bedrijf een hoop details over de modus naar buiten gebracht.

De Story modus van Street Fighter V krijgt de naam ‘A Shadow Falls’ en zal later deze maand als gratis DLC voor alle spelers van de game verschijnen. De modus duurt ongeveer drie tot vier uur en wordt als een cinematische ervaring omschreven. Het verhaal vindt plaats tussen Street Fighter IV en Street Fighter III en vormt een brug tussen de gebeurtenissen van die twee games. A Shadow Falls draait om de strijd tussen de kwaadaardige Shadaloo organisatie en de heroïsche World Warriors. Wanneer je de modus helemaal voltooid hebt, ontvang je Fight Money als beloning. Hoe hoger je de moeilijkheidsgraad instelt, hoe hoger de beloning zal zijn.

Alle zes de DLC personages van Street Fighter V zijn speelbaar in de Story modus. Drie personages zijn al verschenen wanneer de uitbreiding uitkomt, maar de resterende drie karakters zijn via deze modus alvast speelbaar voor de officiële release. Capcom benadrukt overigens wel dat de drie personages die in de toekomst nog moeten verschijnen niet helemaal af zijn qua ontwikkeling, dus de balans van die personages is niet per definitie gelijk aan die van de uiteindelijke launch.

De update waarmee A Shadow Falls aan de game wordt toegevoegd zal ook nog meer veranderingen met zich meebrengen. Zo gaat het in-game currency systeem op de schop, waarbij de ontwikkelaar onder andere afziet van Zenny als betaalmiddel. Ook zullen er verschillende kostuums te koop aan worden geboden met de update. Voor meer details over al deze veranderingen kan je hier terecht.

De update voor Street Fighter V die de Story modus zal introduceren en deze aanpassingen doorvoert moet aan het einde van deze maand verschijnen.