Doom_logo

Voor veel DOOM spelers was de multiplayer van de game een lichtelijke teleurstelling tijdens de lancering. Alhoewel de game absoluut geweldig is, geldt dit voornamelijk voor de singleplayer. De multiplayer is saai en niet uitdagend genoeg, zo hoor je vaak.

De multiplayer bevat weinig standaard features die je wel van de game zou mogen verwachten. Er zijn bijvoorbeeld geen mogelijkheden voor privé matches of custom settings voor gamemodi. Het kiezen of stemmen op maps zit er ook niet bij en het is niet mogelijk om tegen bots te spelen. Dit zijn eigenlijk allemaal features die je anno 2016 wel in een shooter mag verwachten, maar niet in DOOM zitten.

Het gekke is alleen dat in de alpha-versie van DOOM, deze features wel aanwezig waren. Zo ontdekten PC-gamers dat er een mogelijkheid is tot custom settings en private matches in de game, maar dat deze niet bereikbaar zijn zonder te modden. Bots zijn ook beschikbaar in de code van de game, maar worden niet toegepast in het daadwerkelijke product, zonde en opvallend dus. Tegen bots spelen in DOOM is een functie waarvan je niet zou verwachten dat het er niet in zou zitten, het zit namelijk in elke game die id Software ooit heeft uitgebracht.

Nu heeft de executive producer van de game aangegeven dat er wordt gewerkt aan al deze kritiekpunten. Hij vertelt dat private matches en custom settings toegevoegd worden aan de game in een gratis update, die deze zomer uit moet gaan komen. De rest van de functionaliteiten arriveren iets later, volgens de producer, zoals bots.

Het is dus nog even geduld hebben en dan is de multiplayer van DOOM een stuk completer.