Een tijdje terug onthulde Treyarch een nieuwe feature voor Call of Duty: Black Ops III, genaamd ‘Contracts’. Het was nog niet bekend hoe dit systeem precies in zijn werk zou gaan en wanneer het zou lanceren, maar door middel van de onderstaande video heeft men aangekondigd dat de Contracts feature aanstaande dinsdag, 14 juni, naar de game zal komen.

Vanaf dan kan je in de Black Market de Contracts vinden. Dat zijn bepaalde, tijdelijke challenges. Er zijn zowel dagelijkse als wekelijkse Contracts en door deze te voltooien ontvang je leuke bonussen. Zo kan je bijvoorbeeld Cryptokeys en speciale calling cards verdienen door de uitdagingen op tijd te voltooien.

Ook komt er een speciaal Mercenary Contract, die vrijgespeeld wordt bij het voltooien van een wekelijkse Contract. Wanneer je de Mercenary Contract activeert, krijg je voor een gelimiteerde tijd van zestig minuten toegang tot een gloednieuwe specialist die naar de naam Blackjack luistert. Dit is de tiende specialist uit de game en is de dealer van de Black Market. Blackjack heeft twee speciale vaardigheden waar je uit kunt kiezen en deze zijn als volgt.

  • Rogue – Kopieer het Specialist wapen van vijanden die je doodt wanneer de Power Meter vol is. De Power Meter is te vullen door kills te maken.
  • Gambler – Krijg een willekeurige Specialist vaardigheid wanneer de Power Meter vol is. Bij Gambler vult de meter sneller dan normaal.

Beide vaardigheden worden in de onderstaande video gedemonstreerd. In de video wordt ook nog een korte uitleg van de Contracts feature gegeven met ondersteunend beeldmateriaal. De Contracts feature en de Blackjack specialist zullen overigens alleen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC verschijnen en dus niet voor de vorige generatie consoles.