Gisteren lieten we al weten dat er aan een behoorlijke grote update wordt gewerkt voor de multiplayer van DOOM. Mocht je dat bericht gemist hebben, dan kan je het hier nog eens teruglezen. Het blijkt nu echter dat id Software voor later deze maand een wat kleinere update op de planning heeft staan en de ontwikkelaar heeft daar nu de eerste details over vrijgegeven.

De patch zal namelijk een fotomodus aan DOOM toevoegen, waarmee je in-game screenshots kan maken en zo de mooiste momenten gemakkelijk vast kan leggen. Ook komt er een Classic DOOM weapon placement/view optie in de game en worden er nieuwe Snapmap features toegevoegd. Als laatste worden er ook diverse bugs verholpen. Al met al is het dus een mooie update te noemen. De patch zal later deze maand verschijnen en met de eerder genoemde grote update voor de multiplayer, die ergens in de zomer komt, hebben spelers van DOOM dus een hoop om naar uit te kijken.

Overigens is er gisteren ook een live update via de servers doorgevoerd. Deze heeft enkele wapens in de multiplayer gebalanceerd, namelijk de Chaingun, Rocket Launcher en Combat Shotgun. Ook is de wachttijd tussen wedstrijden verlaagd naar 60 seconden en geldt nu voor de modi Clan Arena en Freeze Tag dat een team vijf rondes moet winnen om de wedstrijd te winnen.