FIFA17

De gehele voetbalminnende wereld zat al maanden in spanning te wachten op het ontslag van Louis van Gaal, om vervolgens binnen no-time de onthulling van José Mourinho als nieuwe manager van Manchester United te zien. EA Sports speelt hier dit jaar ook zeer goed op in door deze laatstgenoemde manager een hoofdrol te geven tijdens de jaarlijkse persconferentie op de E3.

Zoals jullie eerder vandaag al konden zien, komt FIFA 17 dit jaar met een nieuwe story mode functie, waarbij je in de huid van het jonge talent Alex Hunter stapt, om vervolgens een fantastische carrière – vol ups en downs – tegemoet te gaan. Voor meer informatie en de trailer, verwijs ik jullie graag door naar dit eerder geplaatste bericht van Arjen.

Ieder jaar weer merk je tijdens de onthullingen van FIFA dat de focus heel erg ligt op de meest prestigieuze voetbalcompetitie van de wereld, namelijk de Barclays Premier League. Waar met FIFA 15 en 16 de focus lag op de toevoeging van alle stadions van de clubs uit deze competitie, zal voor FIFA 17 de focus liggen op het toevoegen van bekende managers als Arsène Wenger, Pep Guardiola en Jürgen Klopp. Deze zullen tijdens Premier League wedstrijden in de game in volle glorie langs de zijlijn paraderen, om zo de beleving nog realistischer te maken dan het al was. Er is verder nog niet vermeld of de nieuwe clubs die dit jaar promoveren naar het hoogste niveau in Engeland hun stadion terug gaan zien in de game, maar naar verwachting zal dit wel gewoon gebeuren.

Daarnaast is er ook nog kort ingegaan op de  focuspunten van de aanstaande FIFA telg. Zo zullen de dode spelmomenten weer eens op de schop genomen worden, om zo nog meer variaties te krijgen in het nemen van bijvoorbeeld corners en vrije trappen. Tevens heeft EA het afgelopen jaar weer hard gewerkt aan de ontwikkeling van de physics in de game, de slimheid van de AI en de manieren om straks aanvallend je tegenstanders te omspelen. Dit alles is terug te zien in de nieuwe trailer, die tijdens de persconferentie is onthuld.

Het klinkt allemaal nog niet heel spectaculair, maar vergeet niet dat FIFA 17 niet op de Ignite Engine zal gaan draaien, maar op de fameuze Frostbyte Engine. Vooralsnog is dit alle informatie waar we het vandaag mee moeten doen, maar in de komende maanden zal er ongetwijfeld nog veel meer informatie naar buiten komen. Hou dus goed onze voorpagina in de gaten omtrent het allerlaatste FIFA 17 nieuws.