FromSoftware kwam eerder dit jaar met Dark Souls III en de studio heeft al eens laten weten dat het goed mogelijk is dat die game het einde van de Dark Souls serie is. Dan is het natuurlijk interessant om te zien waar de ontwikkelaar in de toekomst mee gaat komen en daar hebben we nu enig inzicht in gekregen.

Hidetaka Miyazaki, president van FromSoftware, heeft in een interview met het Japanse 4gamer namelijk bevestigd dat de studio momenteel aan drie nieuwe projecten werkt. Het eerste project is een actie-RPG met een setting die ongeveer gelijk is aan Dark Souls. Gezien de eerdere uitspraken van Miyazaki over de Dark Souls franchise, is het mogelijk dat er aan een vervolg op Bloodborne gewerkt wordt, hoewel dat natuurlijk nog speculeren is.

Het tweede project waar FromSoftware aan werkt is een reboot van een bepaalde bestaande serie. In hetzelfde interview heeft Miyazaki aangegeven dat de studio op de hoogte is van de interesse in een nieuwe Armored Core. Hij noemt het concept van die serie “nog altijd charming”. Mogelijk gaat de reboot dus om Armored Core.

De derde en laatste game die in de maak is bij FromSoftware is een compleet nieuw IP. Miyazaki omschreef dit project als “iets anders dan dat het bedrijf ooit heeft gedaan”. Hij zei zelfs dat het een beetje raar zal zijn.

Al met al kunnen we de komende jaren nog genoeg verwachten van FromSoftware. Misschien krijgen we vanavond tijdens de E3 persconferentie van Microsoft of komende nacht tijdens die van Sony meer te zien, maar dat is nog even afwachten. Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte als er nieuwe informatie wordt onthuld.