Gisteravond werd de multiplayer van Battlefield 1 uitgebreid onthuld. Eerder vandaag gaf men al details vrij over enkele maps uit de shooter en hier blijft het niet bij wat betreft nieuwe informatie. DICE heeft namelijk ook uitgelegd hoe de verschillende classes uit de multiplayer in elkaar steken en men heeft ook een nieuwe modus onthuld.

Te beginnen met de classes; de multiplayer van Battlefield 1 bevat vier verschillende classes voor infanterie en hierin zijn enkele veranderingen gemaakt ten opzichte van eerdere delen. De Assault class kan nu ook voertuigen uitschakelen, terwijl spelers met de Medic klasse nu ook voertuigen kunnen repareren, naast het feit dat ze teamgenoten kunnen healen. Dit gaat dus ten koste van de Engineer class, die niet aanwezig is in Battlefield 1.

De Support klasse is nog altijd wel aanwezig en deze wordt nog steeds gebruikt om teamgenoten te voorzien van munitie. Tenslotte is de Scout class nog steeds bedoeld voor spelers die met een sniper rifle op grote afstand werken. DICE benadrukte overigens ook dat elke class er daadwerkelijk echt anders uitziet, waardoor je ze makkelijk uit elkaar kunt houden.

Nieuw zijn ook de ‘Pilot’ en ‘Tanker’ classes. Het is alleen mogelijk om in een vliegtuig te vliegen of een tank te besturen wanneer je voor deze classes hebt gekozen. Voertuigen zullen een enorme rol spelen in de multiplayer van Battlefield 1.

Als laatste heeft DICE ook nog drie multiplayer modi van Battlefield 1 onthuld. Twee kennen we al uit eerdere games, namelijk Conquest en Domination. Nieuw is echter de modus ‘Operations’. Operations bestaat uit verschillende rondes op verschillende maps. Het doel in deze modus komt overeen met dat van Rush, waarbij aanvallers die frontlinie steeds verder op moeten zien te schuiven op de map, terwijl de verdedigers die moeten zien te stoppen.

Door er een grootschaliger gevecht van meerdere rondes van de maken, hoopt DICE het gevoel van een echte oorlog over te brengen, aangezien er in de echte oorlog ook meerdere strijden plaatsvonden op verschillende locaties. Operations biedt spelers de mogelijkheid om nog meer op te gaan in de game en deze modus kan in zijn geheel wel meer dan een uur duren, doordat er dus meerdere rondes gespeeld worden.