De geruchten over een krachtigere Xbox One bleken waar te zijn, want Microsoft heeft vanavond tijdens de E3 persconferentie ‘Project Scorpio’ aangekondigd. Dit is een veel krachtigere versie van de huidige Xbox One en deze console moet in het najaar van 2017 verschijnen.

Project Scorpio is in staat om 4K-native games te draaien en is bovendien klaar om virtual reality apparaten te ondersteunen. De console heeft 8 CPU-cores met in totaal zes teraflops aan kracht. Een behoorlijk krachtige console dus. Microsoft noemt het ook de krachtigste console ooit.

Alle modellen van de Xbox One kunnen dezelfde games draaien. Alle Xbox One games die in de toekomst uitkomen, zijn dus compatibel met de originele Xbox One, de net aangekondigde Xbox One S en de Scorpio. Op de Scorpio zullen de games er echter wel beter uit zien. Als voorbeeld noemde men Halo 5. Deze game kan op de originele Xbox One geen constante resolutie van 1080p aan om de game op 60FPS te laten draaien. Op de Scorpio zal 1080p/60FPS wel de gehele tijd mogelijk zijn. Games zullen op de Scorpio altijd op de maximale resolutie draaien.

Microsoft kondigde geen specifieke releasedatum aan voor Project Scorpio, maar we kunnen de console eind 2017 gaan verwachten. Ook werd er geen prijs genoemd, maar gezien de goede specificaties zal deze niet laag uitvallen. Het is nu dan ook de beurt aan Sony en wij zijn benieuwd wat de PlayStation 4 Neo aan specificaties te bieden heeft. Volgens geruchten zou de Neo zwakker worden dan de Scorpio, maar dit moeten we voorlopig maar gewoon afwachten.

Sony heeft al eerder medegedeeld dat hun nieuwe PS4 Neo niet aanwezig zal zijn op de E3, vermoedelijk bedoelen ze hier ook de aankondiging mee die we dus mogelijk niet gaan zien. Sony moet echter wel met iets heel bijzonders op de proppen willen komen willen ze de Xbox Scorpio ‘verslaan’ qua kracht.

https://youtu.be/Q-JO61zNhhI