Onverwachts kwam Ubisoft enkele jaren geleden met South Park: The Stick of Truth die vervolgens ook nog eens zeer succesvol bleek. Een zeer goede reden voor Ubisoft om met een vervolg te komen, ditmaal in de vorm van South Park: The Fractured but Whole.

Zojuist schoven South Park ontwikkelaars Trey Parker en Matt Stone aan op de bühne tijdens de Ubisoft persconferentie op de E3, om een helder licht te laten schijnen over het verwachtingsvolle gevolg. Het verhaal van de nieuwe game zal verdergaan waar het eerste deel is gestopt en de game zou zelfs een dag na de eerste game af kunnen spelen. Hiermee wordt geduid op de wispelturigheid van kinderen, want waar in het eerste deel het fantasiegenre naar voren werd geschoven, zal je nu in de huid stappen van de superhelden. In het eerste deel kwam je binnen als nobody en wist je jezelf uiteindelijk te kronen tot koning, maar kinderen zijn tegenwoordig snoeihard. Aangezien de superhelden een geheel nieuwe trend is, zal je weer moeten beginnen als een nobody.

De gameplay van The Fractured but Whole zal zeer bekend aanvoelen, maar toch zullen er vernieuwingen plaatsvinden. Zo hebben de zogenaamde superhelden in dit vervolg de krachten over ‘Space & Time’, oftewel ruimte en tijd. Hiermee ben je niet meer gelimiteerd tot de vaste locaties waarin je in het eerste deel vastzit, alsook heb je de krachten om te spelen met de in-game tijd.

Daarnaast is er bekendgemaakt dat wanneer je de game nu pre-ordert, je direct aan de slag kan met het eerste deel – The Stick of Truth – door middel van een digitale download op de PlayStation 4.

Voor de echte fans zal er ook een speciale Collector’s Edition van de game komen, waarbij je in totaal drie figurines krijgt van The Coone, Mysterion en Professor Chaos. Om de kers even helemaal op de taart te drukken, is er ook direct een releasedatum bekendgemaakt voor dit tweede deel. Dit zal namelijk zijn op 6 december dit jaar, dus verwacht zeker een nog duurdere kerstmaand dan dat je nu al in gedachten had.