Watch-Dogs-2-Main-Characer

Ubisoft heeft tijdens de persconferentie heel leuk ingehaakt op Watch_Dogs 2. Zo werd de persconferentie als het ware gehackt en werd er een propaganda video uit de game getoond van DeadSec. We zagen gameplay van de game tijdens de persconferentie en Marcus, het hoofdpersonage in de game, werd opnieuw voorgesteld. Zo zagen wij dat Marcus een auto hackte die vervolgens compleet ontspoorde, wat de hack mogelijkheden van de game kort laat zien.

Marcus nam zelf ook plaats in een mooie rode sportwagen en we zien hem kort rondrijden in San Francisco, de stad waar Watch_Dogs 2 zich af gaat spelen. Vervolgens begint een singleplayer missie van de game en zien we de drone in actie die Marcus gebruikt. Met deze drone is het mogelijk om makkelijker in gebouwen te kijken waar je zelf niet goed bij kunt. Vervolgens kun je schakelen naar de camera van de drone in first-person view, of je houdt hem in third-person. Terwijl de drone in het gebouw vliegt kun je alle beveiligingscamera’s hacken en zien wat iedereen aan het doen is. Zodra Marcus de kust veilig heeft gemaakt hackt hij een kraan om bovenop het gebouw te komen. Ook dit laat weer zien dat bijna de gehele stad te manipuleren valt met je telefoon.

Watch_Dogs 2 biedt veel uitgebreidere hack-mogelijkheden in tegenstelling tot het eerste deel, wat de vrijheid van de game vermoedelijk enorm vergroten zal. We zien ook nog een andere gadget van Marcus in actie. Wanneer hij immers in een gebouw is getreden, dan is de drone wat lastig, vandaar dat hij ook nog radio-bestuurbaar autootje heeft. Wanneer Marcus eenmaal ontdekt is volgt er een shoot-out, waarbij het glas door het kantoor vliegt en Marcus probeert de kogels van de beveiligers te ontwijken.

Wanneer het bewijs eenmaal verzameld is worden de schermen in het kantoor de-faced en klinkt er bijzondere opera-muziek op de achtergrond. Vervolgens abseilt Marcus het gebouw af en is hij ontsnapt. De politie is echter op de hoogte dus aan Marcus de taak snel weg te gaan in zijn auto. Daar houden de beelden op en smaakt het meteen naar meer.

Hieronder de volledige gameplay demo, evenals een gloednieuwe trailer van Watch_Dogs 2.