Misschien herinneren jullie je nog Lennards preview van Kitchen, een techdemo die op de E3-beurs van 2015 demonstreerde dat VR wel erg geschikt was voor het horrorgenre. Niemand zocht toen naar een verborgen betekenis achter het korte demolevel dat menig beursbezoeker de stuipen op het lijf jaagde. En niemand verwachtte een magistrale onthulling wanneer Sony op haar persconferentie aankondigde dat de makers van Kitchen het project aan het uitbreiden waren. De video die daarop volgde, sloeg iedereen met verstomming.

Terwijl we tussen onze vingers doorkijken naar een erg atmosferisch horrorlevel dat ons stiekem een beetje aan P.T. deed denken, bedenken we hoe afgrijselijk het wel niet moet zijn om dit soort ervaring in VR te beleven. En terwijl we van die gewaarwording aan het bekomen zijn, wordt de ware aard van ‘Kitchen’ duidelijk: het gaat hier niet om één of andere beloftevolle nieuwkomer in het horrorgenre, maar om Resident Evil VII, waarmee Capcom een poging doet om terug te keren naar de survival horror roots en daarvoor de hulp van VR inroept.

Dit hadden we écht niet zien aankomen. En ja, voor zij die het zich afvragen: Sony bevestigde meteen na het filmpje dat Resident Evil VII volledig speelbaar zal zijn met een VR-headset. Zij die gaan sterven, groeten u.

De game ligt op 24 januari 2017 in de winkels.