Kojima. De geestelijke vader van Metal Gear. De ongekroonde keizer van het game design. Het onbetwiste meesterbrein achter één van de meest geschifte virtuele universa ooit. Maar laat ons de superlatieven beperkt houden, vooraleer jullie denken dat we één of andere louche sponsordeal gesloten hebben. Het punt dat we willen maken, is dat Kojima met veel bombast (inclusief lichtshow!) Sony’s persconferentie kwam binnengewandeld. En dat we die beslissing eigenlijk best kunnen begrijpen.

De man kwam zijn nieuwste game, Death Stranding, voorstellen, een vooralsnog raadselachtige titel waarin Norman Reedus – beter bekend als ‘Daryl’ uit The Walking Dead – de hoofdrol vertolkt. Oplettende zielen weten dat die acteur ook al de hoofdrol zou spelen in het ter ziele gegane Silent Hills en wie de onderstaande trailer een kans geeft, zal merken dat beide projecten het één en ander met elkaar gemeen lijken te hebben. Al is het maar de gigantische creep-factor die uit elke pixel naar voren springt.

Wat is Death Stranding? We hebben er voorlopig het raden naar. Wel kunnen we jullie meedelen dat de trailer – waarin een naakte Norman Reedus een onzichtbaar creatuur olieachtige handafdrukken ziet achterlaten op een strand vol dode vissen – ons met een enorm ongemakkelijk gevoel opzadelde en dat doet ons hopen dat de spirit van Silent Hills nog niet voor goed van deze aardbodem gewist is. Voorlopig gaan we het daarbij moeten laten. Als wij meer weten, weten jullie het uiteraard ook.

https://youtu.be/k0ladBsb7rg