Tijdens de persconferentie van Ubisoft hebben we mogen genieten van spectaculair For Honor geweld. Inmiddels is de game ook speelbaar op de beursvloer en hierdoor komen we meer te weten over de techniek. Wat blijkt is dat de gameplay behoorlijk complex is en bovendien doordacht, het tempo ligt ook wat lager dan dat we gewend zijn van dit soort titels. De onderstaande gameplay laat dit zo goed als mogelijk is zien.

Eén van de speerpunten om dit mogelijk te maken is de compleet aanpasbare uitrusting. Elk wapen heeft bepaalde sterke en zwakke punten, hetzelfde geldt voor je harnas. Als je vervolgens de strijd aan gaat, is dom button bashen voldoende om je direct naar het hiernamaals te sturen. Je vijanden dienen gelezen te worden; waar liggen de sterke en zwakke punten? Vervolgens val je ook aan op die punten en dat heeft tijd nodig, hierdoor dus het lagere tempo. Het maakt het uitschakelen van je vijand wel des te bevredigender, omdat er moeite en aandacht in is gestoken.

Zo op het eerste gezicht als je de game ziet, zou je misschien niet verwachten dat For Honor zulke diepgaande gameplay zou hebben. Gelukkig blijkt er meer achter te zitten dan een beetje bloed vergieten. We kijken uit naar For Honor!