PS4-controller-e1434656095869

De PlayStation 3 was behoorlijk lang op de markt, zelfs zo lang dat de PC na verloop van tijd wel heel ver voorlag qua grafische prestaties. Dit is logischerwijs niet leuk voor Sony PlayStation en dat probeert men met de komst van de PlayStation 4 Neo dan ook te voorkomen. De verbeterde PlayStation 4 zorgt ervoor dat de doelgroep die altijd het nieuwste van het nieuwste wilt met de beste graphics, ook wordt bediend.

Deze doelgroep is bereid om meer te betalen voor betere hardware en als het er niet is, doen ze dit wel met de PC. Het is de early-adopter groep die Sony binnen haar ecosysteem wilt gaan behouden met de komst van de PlayStation 4 Neo. Hiermee gaat Sony een breder ecosysteem aanbieden met een groter aanbod, om zo gamers te behouden op de PS4. Andrew House van Sony meldde dit tijdens een interview met The Guardian. Hij hoopt hiermee ook dat de levenscyclus van de PS4 wordt verlengd.

“We did think there was an opportunity to reflect on the traditional lifecycle, and on 4K technology, and say maybe there’s an opportunity, within the course of a normal lifecycle to offer something else, something a little bit better, for a segment of the market that feels that this is important,” explained House to The Guardian.

He adds: “We’ve traditionally seen that some of the core audience tends to gravitate back to high-end PCs at some point because these are the people who want the finest graphical performance.

“So here’s a great opportunity to have them stay within our ecosystem.”