Kazunori Yamauchi, producer van Gran Turismo Sport, was aanwezig op de E3 en praatte daar uitgebreid over de aankomende racegame. Hij had het onder andere over de graphics, audio en nieuwe features, maar één uitspraak viel wel het meeste op.

Yamauchi stelde namelijk dat Gran Turismo Sport de allerbeste Gran Turismo game ooit is. Daar bleef het niet bij, want hij deed er nog een schepje bovenop. Het aankomende deel zou volgens hem namelijk “honderden keren beter” zijn dan alle voorgaande Gran Turismo games. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd of deze uitspraken uiteindelijk ook waargemaakt worden, maar het duurt nog wel enkele maanden totdat we daarover kunnen oordelen.

Aan het werk dat het team in Gran Turismo Sport heeft gestoken zal het in ieder geval niet liggen. Yamauchi legde namelijk uit dat de ontwikkelaars erg veel tijd hebben besteed aan de audio van de game, iets dat in voorgaande delen op behoorlijk veel kritiek kon rekenen. Verder is de kracht van de PlayStation 4 optimaal benut volgens hem en is praktisch alles van een flinke grafische update voorzien. Van de auto’s zelf tot het gras en de lucht; aan alles is gedacht.

Ook aan nieuwe features is geen gebrek in Gran Turismo Sport. Zo bevat de game Scapes, een modus die volgens Yamauchi “de fotomodus opnieuw heeft uitgevonden”. Het is niet ‘zomaar’ een fotomodus, aangezien je auto’s realistisch in een omgeving kunt plaatsen. Vervolgens wordt de belichting op de auto nog eens aangepast door de foto zelf. Er zit dus behoorlijk wat techniek achter Scapes.

Gran Turismo Sport is vanaf 16 november verkrijgbaar voor de PlayStation 4.