Prey
Toen Bethesda tijdens haar E3 2016 persconferentie de game Prey onthulde, vroegen velen zich af of deze nieuwe game een complete reboot van de serie is, of toch veel gelijkenissen vertoont met het geannuleerde Prey 2 van Human Head Studios. Dit vervolg op het origineel uit 2006 werd in 2014 officieel geannuleerd en geruchten wezen erop dat de game opnieuw onthuld zou worden tijdens de E3 van dit jaar. Om verdere verwarring te voorkomen wil Bethesda alvast voor wat opheldering zorgen.

Pete Hines, Vice President of Marketing bij Bethesa, meldde dat buiten het feit dat je ook in de nieuwe Prey van Arkane Studios achternagezeten wordt door aliens, er helemaal geen andere gelijkenissen zullen zijn met het geannuleerde Prey 2. Arkane begint bij het basisconcept van de franchise, om er vervolgens de ultieme Prey game van te maken.

Daarnaast heeft Hines ook bevestigd dat Prey geen open-wereld zal bevatten, maar wel een zekere vorm van vrijheid zal hebben zoals in de Dishonored games. Op de vraag “Is Prey een horror game?” wist hij ook te antwoorden dat het zeker geen horror game is, maar wel enkele “psychologische elementen” zal bevatten.

Prey zal ergens in 2017 verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.