Enkele dagen voordat de E3 begon, bevestigde Sony dat er inderdaad aan de PlayStation 4 Neo gewerkt wordt. Opvallend was echter dat men ook direct zei dat deze krachtigere versie van de PlayStation 4 niet aanwezig zou zijn op de E3. De console is dus ook nog altijd niet officieel onthuld.

Eerdere geruchten gaven aan dat de PS4 Neo dit jaar nog uit zou moeten komen, vermoedelijk nog voor de release van PlayStation VR in oktober. Nu de console echter nog steeds niet is onthuld, is het logisch dat eraan getwijfeld wordt of een release in 2016 nog mogelijk is. Eén van de huidige theorieën is dat Sony de PS4 Neo terug naar de tekentafel heeft gestuurd, om zo op een later moment met een console te komen die vrijwel gelijk is aan Project Scorpio, de nieuwe krachtige console van Microsoft.

In een recent bericht op Eurogamer meldt Digital Foundry nu echter dat men van verschillende bronnen heeft vernomen dat de PlayStation 4 Neo toch nog wel degelijk dit jaar zal verschijnen, ondanks dat de console dus niet aanwezig was op de E3. Een best opvallende uitspraak, waarvan helaas niet te zeggen is hoe betrouwbaar die is, aangezien het onduidelijk is met wat voor bronnen we te maken hebben.

“Several sources have indicated to me that PlayStation Neo launches this year, despite its E3 no-show. If that is the case, it’ll be interesting to see how developers utilise its resources, and whether 4K really is the focus. And we can be equally as sure that Microsoft will be watching just as intently as it gears up for its own next-gen roll-out.”

Hoe dan ook zal het interessant zijn om te zien wat Sony met de PlayStation 4 Neo van plan is, of de release inderdaad nog in 2016 zal zijn en hoe de specificaties van het apparaat zich gaan verhouden tot die van Project Scorpio. Wij hopen in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt, zodat de consumenten ook weten waar ze aan toe zijn.