accessories-dualshock4-black-profile-02-us-27aug14

Met de komst van de PlayStation 4 Neo lijkt er ook een nieuwe controller aan te komen voor de PS4. Sony heeft namelijk onlangs enkele patenten ingediend die een andere controller laten zien. Nu is het vaak moeilijk om uit patenten te bepalen hoe het uiteindelijke product eruitziet, maar we zien dat er op de handgrepen van de DualShock een nieuwe knop toegevoegd is. Dit kan mogelijk gebruikt worden in bijvoorbeeld schietgames om makkelijker toegang te hebben tot vuren.

Verder is er ook een DualShock-patent ingediend dat totaal niet lijkt op de huidige controller en het lijkt hier te gaan om een modulaire aanpasbare versie, zoals de Xbox One Elite controller. Mogelijk is het met deze nieuwe controller straks een optie om zelf te bepalen waar de knoppen komen.

Veel informatie hebben we verder helaas nog niet, maar het zou logisch zijn van Sony om met de komst van de PS4 Neo ook een nieuwe controller te introduceren.

Update: Het blijkt nu dat deze ingediende patenten identiek zijn aan oude patentaanvragen van Sony uit 2014. Goede kans dus dat we hier te maken hebben met enkele prototypes van de huidige DualShock 4 controller. De patenten hoeven dus niet per definitie op een nieuwe controller te wijzen.

Waarom Sony de patenten nu opnieuw heeft aangevraagd is onduidelijk. Het kan natuurlijk zijn dat men alsnog van plan is om een nieuwe controller uit te gaan brengen die overeenkomt met deze patenten, maar soms worden dergelijke aanvragen ook gedaan om de concurrentie gewoon te slim af te zijn, zonder dat er daadwerkelijke plannen zijn om het product uit te brengen.

uF64YYX

s6kkPbQ

6tdp9Yx

img-2

img