kojima_eeav.640

Op de foto hierboven zien we nog een redelijk jonge Hideo Kojima, maar in werkelijkheid is de man niet meer de jongste. Met zijn 52 jaar en een ontzettend uitgebreid portfolio zou je toch denken dat hij binnenkort dan ook met pensioen wil gaan, maar niets is minder waar. Alhoewel zijn familie aangeeft dat zij hem het liefste met pensioen zien gaan, wil de man zelf alleen maar games maken.

Hij vertelt dat zijn familie hem regelmatig aanraadt om met pensioen te gaan en te doen wat hij zelf wil, maar uiteindelijk wil hij maar één ding en dat is games ontwikkelen. Hij wil iets moois creëren en dit delen met de spelers, het is immers zijn passie en voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Met een geschat vermogen van $30 miljoen staat hij immers vrij om te gaan en staan waar hij wil, maar niets maakt hem zo gelukkig als het maken van games.

“E3 is a location where there are a lot of players and a lot of creators,” he said, “so it’s a special time and I feel good being back, being able to feel that sensation. Last year, because of different circumstances, I wasn’t able to come.

“I’m also getting old and my family has been telling me to retire and do what I want. In the end, I want to make games, I want to make something fun. I like to share that with players. After all of that, I’m able to come back here, and being out there with everyone, I feel like I made the right choice.”

Kojima verliet na 19 jaar trouwe dienst bij Konami vorig jaar het bedrijf en werkt nu onder de vlag van Sony Interactive Entertainment en zijn eigen studio aan Death Stranding voor de PS4, die is aangekondigd tijdens de laatste E3.