playstation-experience-2015-resoconto-conferenza-speciale-v3-28010-1280x16

PlayStation Experience is een ontzettend populair evenement voor zowel de consument als de pers, maar jammergenoeg wordt het alleen gehouden in de Verenigde Staten. Hiermee worden dus Europese gamers lichtelijk gepasseerd, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Alhoewel we met z’n allen dus wel vol genot naar de persconferentie livestream kijken, zou het ook fijn zijn als we hier in Europa de games kunnen spelen.

PlayStation Experience kun je zien als een mini-Gamescom of Firstlook Event waar je dan enkel en alleen PlayStation games kunt checken. Jim Ryan, één van de hoge bazen bij Sony Interactive Entertainment, heeft nu in een interview aangegeven dat ze naar mogelijkheden kijken om het naar Europa te brengen.

Men overweegt daadwerkelijk om met een eigen evenement te komen in Europa, in de trend van PlayStation Experience. Iets wat wij alleen maar toe kunnen juichen. Volgens hem is Sony verder ook niet gebonden aan evenementen, zoals de Gamescom en Paris Games Week voor andere eigen evenementen, maar dat persconferenties ook gehouden kunnen worden in Madrid of Milaan.

“Ryan also said that it wouldn’t necessarily be at Gamescom or during Paris Games Week, but that other major consumer events in Europe, held in Madrid and Milan, were also in the running. They are also considering an event of their own, much like the PlayStation Experience in North America.”