Andrew House is gedurende de 99ste meeting van aandeelhouders aangewezen om de PlayStation divisie in de rol van CEO nog een jaar te leiden. Jaarlijks kijken de aandeelhouders naar de persoon in deze positie of hij/zij z’n werk naar behoren en met succes uitvoert en dat is in het geval van House goed uitgepakt.

Dat Andrew House geschikt is voor zijn taak blijkt wel uit de afgelopen jaren, want hij volgde Kazuo Hirai in 2011 op en heeft het merk PlayStation samen met al zijn medewerkers tot het ijzersterke merk gebracht wat het vandaag de dag is.

House werkt al sinds 1990 bij Sony, alwaar hij de eerste vijf jaar op de communicatie afdeling van Sony in het algemeen heeft gewerkt. Nadien sloot hij zich aan bij het PlayStation marketing en communicatie team waar hij nog meegewerkt heeft aan de lancering van de eerste PlayStation.

In 1996 promoveerde hij tot marketing vice president bij Sony PlayStation Amerika en in 2000 nam hij ook de rol van de leider voor de third party relations en de developer support afdeling aan. In 2005 promoveerde hij tot chief marketing officer binnen Sony waarna hij in 2009 terugkeerde naar PlayStation als CEO van Sony Computer Entertainment Europa.

Deze rol heeft hij tot 2011 uitgevoerd waarna hij een opstapje maakte naar zijn huidige functie die hij het komende jaar zal mogen blijven uitoefenen. En als PlayStation op deze manier door blijft gaan, dan zit de kans er dik in dat hij voorlopig nog wel aanblijft als CEO.