destiny_rise_of_iron_5
Vlak voor de E3 werd de Rise of Iron uitbreiding voor Destiny officieel aangekondigd en toen bleek ook dat deze nieuwe content de last-gen consoles zal overslaan. Dat is de eerste uitbreiding voor Destiny die enkel op de current-gen consoles zal verschijnen.

Dat zijn al tekenen dat Bungie de last-gen versie van Destiny gaat laten vallen en daar is vandaag nog een ander nieuwtje bijgekomen, namelijk over de PS3 demo van Destiny. Maar voordat we daar dieper op in gaan, eerst nog even de reden voor het overslaan van last-gen consoles.

In een gesprek met Kotaku heeft de creative lead, Christopher Barrett, aangegeven dat als ze nieuwe content willen toevoegen, ze oude content moeten verwijderen. Deze oude content is echter belangrijk voor nieuwe spelers, waardoor Bungie in een spagaat zit op last-gen consoles.

Om de spelers alsnog voldoende content te kunnen bieden evenals visuele verbeteringen, is Bungie genoodzaakt zich te richten op current-gen platformen.

“In order to add more stuff, we would have to remove stuff from the game to still support legacy content. So it’s really about the amount of stuff in the game. We’re always looking to add new features and new graphical improvements.

Anything that’s additive at this point, something has to go. Big stuff. So [leaving 360 and PS3 behind] allows us to make the bucket bigger. And there are new bells and whistles and fun features we can do… To be clear we’re not turning any of that old stuff off – you can still play Destiny if you’re sitting on your 360 and you’ve just picked up The Taken King.”

Het spelen van Destiny op last-gen consoles is nog steeds prima mogelijk, maar dan enkel tot de laatste uitbreiding (The Taken King). Vanaf nu zal Destiny in verhouding met current-gen beperkt zijn en dat geeft reden tot overstappen. Wat hier nog aan bijdraagt is dat de demo van Destiny op de PlayStation 3 en Xbox 360 vanaf morgen niet meer beschikbaar is, zoals we eerder vandaag lieten weten.

Het wegvallen van content support en het verwijderen van de demo geeft duidelijk aan dat Bungie zich niet meer richt op de last-gen consoles. De ondersteuning zal nog wel aanblijven, maar ook dat is een kwestie van tijd alvorens men dat laat vallen. Kortom, spelers van Destiny hebben het tot zover prima kunnen bijhouden op de PlayStation 3, maar overstappen begint zo langzamerhand wel noodzakelijk te worden al wil je ook kunnen genieten van current-gen content.