Spidey
Volgend jaar zal er een nieuwe Spider-Man film gaan verschijnen en tijdens de Sony E3 persconferentie kondigden Sony en Insomniac een nieuwe Spider-Man game aan. Dat is natuurlijk opvallend, waardoor een logische vraag is of deze twee entertainment producten aan elkaar gelinkt zijn.

Games gebaseerd op films zijn niet altijd de beste combinatie gebleken en voor een ieder die vrees had dat deze game op de film gebaseerd zou zijn, hebben we goed nieuws. Bill Rosemann van Marvel vertelde in de laatste PlayStation Livecast episode dat de game een stand-alone product is.

“I think we’ve been inspired by all the different mediums that Marvel has, whether it’s film, animation, live-action, comic books, even t-shirts. So we’re looking at everything and we’re blending it all together.”[…]”It’s standalone; all new story, all new world.”

Insomniac Games heeft dus ogenschijnlijk alle vrijheid om de game naar eigen inzicht in te vullen. Een eigen verhaal, eigen wereld en dus eigen gameplay en dat betekent veelal een beter eindresultaat. Wanneer de nieuwe Spider-Man game gaat verschijnen is nog niet bekend, maar het vermoeden bestaat dat de titel wel gelijktijdig met de film uitkomt.