JimRyan
De PlayStation 4 is op dit moment de best verkochte current-gen console en hier heeft Microsoft natuurlijk op gereageerd door met eigen exclusieve games te komen, een prijsverlaging door te voeren en dit najaar zullen ze een Xbox One Slim uitbrengen.

Sony heeft het tot op heden vrij gemakkelijk gehad, maar er verschuift vrij veel bij de tegenpartij en dat is iets waar Sony op moet anticiperen. Tijdens de E3 kregen we de mogelijkheid om hierover vragen te stellen aan Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment Europe.

In het gesprek vroegen we hem hoe Sony van plan is om het momentum dat ze nu hebben vast te houden en het antwoord was enerzijds logisch doch anderzijds verrassend. Hij vertelde dat Sony erg veel heeft geïnvesteerd in de distributie en het merk, waaruit een soort van vertrouwen onder de consumenten is ontstaan.

Dat vertrouwen nemen ze echter niet voor zekerheid aan en daarom komen ze dit jaar met een mooie line-up van games. Ryan refereerde daarbij naar de komende games evenals de verschenen games, denk aan Uncharted 4: A Thief’s End, Ratchet & Clank, The Last Guardian, No Man’s Sky en natuurlijk Gran Turismo Sport. Tegelijkertijd sprak hij ook over deals met Activision en Ubisoft voor exclusieve content rondom Call of Duty: Infinite Warfare en Watch_Dogs 2.

Dit alles tezamen is volgens Ryan reden genoeg tot een fantastisch 2016 en hiermee geeft hij aan dat Sony vertrouwen heeft in de line-up voor dit jaar om het huidige momentum vast te blijven houden. Specifiek ging hij niet op details in betreffende rechtstreekse concurrentie moves, denk aan een prijsverlaging of de PS4K. Hieruit blijkt wel dat vooral de games het moeten doen voor Sony dit jaar, want dat is waar al hun vertrouwen in zit.

Als we dan naar 2017 kijken ziet dat er ook interessant uit, want hoewel er nog niet veel games voor dat jaar zijn voorzien van een releasedatum, zijn er wel veel mooie games in ontwikkeling.

Aankomend weekend zullen we het gehele interview dat we met Ryan hadden publiceren.