Vlak voor de E3 bevestigde Andrew House het bestaan van de PS4K ofwel Neo. House is tijdens de E3 gevraagd waarom men de nieuwe PS4 niet tijdens de persconferentie heeft onthuld en hierover gaf House aan dat ze dat pas doen op het moment dat ze genoeg hebben om te laten zien.

In navolging hierop hebben we aan Jim Ryan dezelfde vraag gesteld die iets meer inzicht gaf op de keuze die Sony gemaakt heeft. Er zijn eigenlijk twee redenen. De E3 persconferentie was gericht op de games die achter elkaar aangekondigd werden. Het zou dan niet het juiste moment zijn om dat te onderbreken met hardware gerelateerde aankondigingen.

Een andere reden is dat Sony hierbij refereert aan de PlayStation Meeting in februari 2013 alwaar de PlayStation 4 officieel uit de doeken werd gedaan. Dat evenement hielden ze toen ze er klaar voor waren en toen ze content hadden om aan de consument te laten zien.

Vervolgens suggereerden we dat Sony in feite een eigen moment kiest om de PS4K officieel te onthullen waarop Ryan dat bevestigde. Zodra ze er helemaal klaar voor zijn zal men de console uit de doeken doen.

“Ja, wanneer we er klaar voor zijn zullen we het naar behoren aankondigen inderdaad.”

Dat kan natuurlijk tijdens een soortgelijk evenement als de PlayStation Meeting zijn. Ook kan het zijn dat Sony hiervoor alsnog een beurs-persconferentie aangrijpt, zoals de Gamescom of Paris Games Week. Het is immers niet bekend hoe die persconferenties ingevuld worden. Vooralsnog is het dus afwachten alvorens we meer over de PS4K gaan horen. De bedoeling is in ieder geval wel dat de console nog dit jaar verschijnt dus heel erg lang zal het niet duren.

Aankomend weekend zullen we het gehele interview dat we met Ryan hadden publiceren.