Mafia3
Mafia III presenteert met New Bordeaux een open stad die bestaat uit 9 districten en de Bayou. De stad is daarmee vrij groot en gaandeweg zul je steeds meer gebieden echt goed gaan verkennen, omdat daar gameplay elementen aan verbonden zijn.

Toch zal de game je geen beperking opleggen bij aanvang, want de gehele stad ofwel speelwereld is direct bij de eerste keer spelen beschikbaar. Dit bevestigde Matthias Worch, de design director van Mafia III.

Toch zit hier wel enige nuance aan, want door de game te spelen zal je nieuwe content unlocken en dat geeft dan ook een waarde aan de gameplay mee die je in het betreffende gebied kan beleven.

Uiteraard vroegen we tijdens ons gesprek met Worch ook nog hoe groot de map van de wereld is, maar daar had hij geen concreet antwoord op. Wel plaatste hij het in perspectief door het zo te stellen dat de grootte in feite niet zo heel veel uitmaakt, zolang er maar genoeg te doen is. En dat is precies wat in Mafia III het geval zal zijn, mits je ver genoeg in de game bent.