Vlak voor de release van Uncharted 4: A Thief’s End maakte Naughty Dog de plannen bekend voor de post-launch content, onder andere met een mooie roadmap. Sindsdien is er eigenlijk geen informatie meer vrijgegeven over extra content, maar inmiddels heeft Naughty Dog onthuld dat de eerste multiplayer DLC voor Uncharted 4 komende week zal verschijnen, tegelijkertijd met een grote update.

Naughty Dog is nog enigszins vaag over de precieze inhoud van de DLC, maar er zal in ieder geval een gratis nieuwe map voor de multiplayer van Uncharted 4 verschijnen. Verder belooft men nieuwe wapens, boosters, taunts, skins, custom matches, de mogelijkheid om je loadout van een naam te voorzien, het vernieuwen van Ranked Team Deathmatch en nog veel meer. Er is één bepaalde nieuwe feature die men expres nog niet wil noemen, maar het gaat hier om de “meest gevraagde feature” van de community.

Ook is er goed nieuws voor iedereen die in het bezit is van het betaalde DLC Triple Pack voor Uncharted 4. Wanneer de update en DLC uitkomen, krijgen diegenen namelijk ook toegang tot de items uit het MP Pack #1, welke bij het Triple Pack hoort. Wat de precieze inhoud hiervan is, is ook nog onduidelijk.

Benieuwd naar de nieuwe gratis map van Uncharted 4 en de update die voor de game wordt uitgebracht? Naughty Dog zal dinsdag 28 juni om 20:30 uur Nederlandse tijd een preview van de map en de update geven door middel van een livestream. Deze stream kan je hier volgen. De DLC en de nieuwe update zullen vervolgens de dag erna, woensdag 29 juni, verschijnen.